sobota 20. januára 2018

Extra čokoládový koláč bez múky pre skutočných čokoholikov

Suroviny:
250 - 300g čokolády, max 70% (čím vyššie percento, tým je koláč horkejší, mne sa osvedčilo 60 - 70%)
5ks vajec
škorica

Postup:
1. Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

2. Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme a necháme trochu vychladnúť. Akonáhle bude mať cca izbovú teplotu, zmiešame ju so žĺtkami a trochou škorice.

3. Do čokoládovej zmesi zľahka zamiešame tuhý sneh. Tadáá, cesto na koláč máme hotové.

4. Cesto si vlejeme do menšej formy na pečenie, ktorú si predtým vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kakaovým práškom.

5. Pečieme pri teplote cca 220° asi 8 minút (záleží podľa trúby). Či je koláč upečený zistíme špáratkom.

6. Po upečení necháme vychladnúť a asi na hodinku dáme do chladničky.

7. Podávame len tak alebo s ovocím, prípadne môžeme poliať čokoládou. Dobrú chuť :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára