Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný malinový krém do torty, alebo i len do misky s ovocím :)
Suroviny:
500g mrazených malín
500 ml smotany na šľahanie
500g mascarpone
2 ks stužovača do šľahačky
1 dl bieleho vína
4 PL práškového cukru
1 ks vanilkového pudingu
Postup:
1. Maliny rozmrazíme, oddelíme niekoľko väčších kúskov a zo zvyšku si vylejeme do pohára vzniknutú šťavu. Do hrnca vlejeme šťavu, ktorú si rozriedime vodou, spolu asi 3 dcl a privedieme do varu. Zatiaľ si v miske vymiešame víno s pudingom a 2 PL práškového cukru. Keď nám šťava začne vrieť, vmiešame pudingovú zmes a privedieme do varu. Ihneď pridáme rozmrazené maliny a privedieme do varu. Potom odložíme nabok a necháme vychladnúť.
2. Vyšľaháme si dve smotany na šľahanie s dvoma stužovačmi a 2 PL práškového cukru. Zľahka vmiešame mascarpone.
3. Vychladnutú malinovú zmes postupne jemne vmiešavame do šľahačkovej. Nakoniec pridáme odložené celé maliny a môžeme potrieť korpus či navrstviť na čerstvé ovocie do pohárov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára